Normaalien hotellien ja majatalojen tuntuessa tylsiltä, voi matkansa majImage result for Levin Iglutoitukseen tuoda uutta jännitystä yöpymällä esimerkiksi iglussa.

Levin Iglut

Nimensä mukaisesti Levillä sijaitsevat Levin Iglut ovat lasikattoisia, kotoisia tupia, jotka sijaitsevat yli kolmensadan metrin korkeudessa tuntureilla. Erämaan laidalle asettuvat iglut tarjoavat uskomattoman upeat näkymät ja yöaikaan kauniin tähtitaivaan sekä mahdollisuuden nähdä revontulia. Lasikatto on sähkölämmitetty, joten se pysyy kirkkaana kelissä kuin kelissä.

Igluissa on kaikki mitä tarvitset: pieni keittiö, suihku ja vessa. Keittiöstä löytyy aamupalatarvikkeet kahdelle hengelle, sähköuuni, mikro, kahvinkeitin, leivänpaahdin ja jääkaappi. Näin voit valmistaa itse ruokia ja säilyttää juomia majoituksesi aikana. Muita tarvikkeita igluissa ovat esimerkiksi wifi, radio/CD-soitin ja hiustenkuivaaja.

Iisakki -talvikylä

Rukalle ilmestyy joka vuosi Talvikylä, joka rakennetaan lumesta ja jäästä aina uudelleen talven alkaessa. Talvikylässä voit majoittua lumi-igluissa ja osallistua alueella tarjottaviin aktiviteetteihin. Läheinen kylä tarjoaa muun muassa ravintoloita, saunomista järven rannassa sekä Joulupukin kaupan. Vierailija voi myös kokeilla villimpää menoa esimerkiksi koiravaljakon kyydissä tai ajamalla itse seikkailuautoa yli järvien ja läpi lumisten metsien.

Arctic SnowHotel

Jos et ole koskaan yöpynyt lumihotellissa, mutta haluaisit kokeilla, sellaisen voi löytää Rovaniemeltä. Lehtojärven rannalla sijaitseva Arctic SnowHotel tarjoaa kahden hengen huoneita ja eksoottisia sviittejä. Voit ruokailla niin sanotussa Jääravintolassa, tai käydä lasillisella Jääbaarissa. Jääkappelissa onnistuu viettää hiljainen hetki loman keskellä tai vaihtoehtoisesti juhlia vaikka häitä ikimuistoisesti. Jos normaali sauna kuulostaa liian tylsältä, on tarjolla myös lumisaunoja kylmää hohkaavine seinineen ja lämpimine löylyineen.

Arctic SnowHotelissa yöpyessäsi saat lämpimän ja laadukkaan makuupussin, ohjeet yöajalle, suihku- ja vessatilat käyttöösi ja halutessasi myös ohjattuja kierroksia alueella ja esimerkiksi kuumaa juotavaa tarjoavan herätyspalvelun.

Kemin Lumilinna

Oulusta hieman pohjoisempana sijaitsevaan Kemiin rakennetaan lumilinna joka talvi. Lumilinna rakennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996 ja se onkin yksi pitkäaikaisimmista kausikohteista Suomessa.

Lumilinnan mailta voit löytää Lumihotellin, Lumiravintolan, Lumikappelin, jääveistoksia ja esimerkiksi suuren, tunnelin mallisen lumiliukumäen. Lumihotellissa on tarjolla huoneita niin yksin matkustaville kuin eri kokoisille ryhmillekin. Jos tahdot kokeilla vielä vähän kompaktimpaa majoittumista, on Lumihotellin rinnalla myös 1-2 hengelle tarkoitettuja Olokoloja, joissa on vain lampaantaljoin vuorattu sänky ja sen yllä lasikatto tähtien ja revontulien ihailemiseen.