Suomen pääkaupungissa, Helsingissä, on vaikka minkälaisia majoitusvaihtoehtoja, joista valita. Yli viidenkymmenen hotellin joukosta valtaosa on useille tuttuja ketjubrändejä, joihin majoittuessa voi aikalailla jo valmiiksi tietää mitä tuleman pitää. Jos kuitenkin tahtoo kokea jotain hieman erilaista, kannattaa tutustua boutique- ja designhotelleihin.

Image result for Hotelli FabianHotelli Fabian

Aivan lähellä Helsingin keskustaa sijaitseva Hotelli Fabian tarjoaa asiakkailleen 58 hyvin varusteltua huonetta. Keskeinen sijainti antaa hyvät mahdollisuudet tutustua Helsinkiin kävellen tai lukuisia julkisia yhteyksiä hyödyntäen. Lähistöltä löytyy hiljaisia alueita, kuten luovien tekijöiden keskittymäksi kuvailtu Design District. Samalla kuitenkin keskustan vilinöihin on vain viiden minuutin kävelymatka.

Hotellin keskiönä toimii sen vehreä sisäpiha ja rakennuksen alkuperäinen arkkitehtuuri on jättänyt jälkensä sen nykyiseen huonedesigniin kauniine yksityiskohtineen. Hotellissa tarjoillaan aamiaista pienehkössä aamiaishuoneessa ja vapaata pöytää saattaakin joskus joutua odottamaan hetkisen.

Hotellihuoneet on sisustettu modernin tyylikkäästi, elegantisti ja tilavasti. Kolmesta eri tasoisesta huoneesta kalleimmat ovat lähempänä pieniä asuntoja, joissa on tilat ja tarvikkeet ruoan valmistukseen ja säilytykseen. Kaikki huoneet ovat ilmastoituja, niissä on isot parivuoteet tai kaksi erillistä vuodetta ja lisäksi useita mukavuuksia, kuten langaton yhteys, televisio, minibaari ja talletuslokero.

Hotelli F6 Helsinki

Tunnetun Esplanadin puiston lähistöllä sijaitseva Hotelli F6 on avannut ovensa vain muutama vuosi sitten. Hotellin läheisyydestä löytyy kaikki Esplanadin alueen herkut, niin erilaiset kaupat kuin ravintolat ja kahvilatkin. Jos ei kuitenkaan ole kiinnostunut suositun kadun ja lähitienoon vilinästä, hotellilla on myös oma rauhallinen sisäpihansa, joka tarjoaa yksityisyyttä ja hiljaisuutta, jollaista ei monessa Helsingin keskustan kolkassa voi kokea.

Hotelli F6 tarkoaa asiakkailleen suomalaistyylisen aamiaisen joka päivä. Pitkälti paikallisista aineksista koottu ruoka valmistetaan asiakkaiden silmien edessä. Hotellista löytyy myös baari ja sen kanssa nimen jakava maskottikoira, Runar. Molemmat on nimetty taiteilija Runar Finnilän mukaan.

Rakennuksessa on kaikkiaan 66 elegantisti ja tyylikkäästi sisustettua, mutta silti kotoisaa huonetta. Huoneita on kolmessa eri hintaluokassa, joista varmasti löytyy jokaisen matkalaisen kukkarolle sopiva. Hotellin asiakkaiden käytössä on myös ilmainen kuntosali, josta löytyy laadukkaat ja nykyaikaiset laitteet kaikenlaiseen harjoitteluun.