Retkeily on monessa mielessä lyömätön harrastus, saahan sen aikana raitista ilmaa sekä kuntoilua. Lisäksi se ei välttämättä vaadi suurta määrää erilaisia kalliita varusteita. Kerromme artikkelissamme, millaisia varusteita retkeilijä tarvitsee.

Hyvät kävelykengät ovat kaiken a ja oImage result for Hyvät kävelykengät ovat kaiken a ja o

Retkeilyssä ollaan jalkojen päällä, joten on päivän selvää, että harrastus vaatii hyvät kävelykengät, jotka vastaavat käyttötarkoitustaan. Mieti, millaisissa olosuhteissa retkeilet ja valitse kengät sen mukaan. Varsinaiset vaelluskengät eivät ole välttämättömät, mutta kenkien tulee vastata niitä olosuhteita, joissa aiot kenkiä käyttää. Tietyissä olosuhteissa saattavat hyvät kumisaappaat olla paras valinta. Jalkojen on tärkeää pysyä kuivina, sillä märät jalat tekevät olosta nopeasti epämukavan.

Valitse teltta tarpeidesi mukaan

Jos retken aikana on tarkoitus yöpyä maastossa, on tärkeää hankkia omia tarpeita vastaava teltta. Tarjolla on useita erilaisia malleja. Mieti, montako yöpyjää teltassa tulee olemaan ja millaisia ominaisuuksia teltalta toivot. Vaikka marketeissa myytävät niin sanotut markettiteltat saattavatkin tuntua houkuttelevan edullisilta, ei välttämättä kannata sortua sellaista ostamaan, vaan hankkia hieman laadukkaampi, joskin myös arvokkaampi, teltta, joka kestää markettitelttaa paremmin käyttöä. Vaikka laadukkaan teltan hinta saattaa ensialkuun hirvittää, saatat tulla toisiin ajatuksiin vertaillessasi hintaa hotelliyöpymisen hintaan. Kun mietit, kuinka monta yöpymistä teltassa voi parhaimmillaan hyvällä huollolla, tehdä, saatatkin tulla siihen tulokseen, että hyvä teltta maksaa pian itse itsensä takaisin.

Valitse telttaan sopivat makuualustat

Jotta yöpyminen olisi mahdollisimman miellyttävää, tulee telttaan valita hyvät makuualustat. Jälleen omat mieltymyksesi suuntaavat valintaa. Makuupussi on hyvä ja näppärä nukkuma-alusta telttayöpymisen aikana.

Muita varusteita

Muita varusteita, joita saatat retkellä tarvita, ovat muun muassa ruuanlaittovälineet, ruokailuvälineet sekä hyvä rinkka tai reppu. Jos haluat tarkkailla luontoa lähemmin, voi hyvistä kiikareista olla apua. Saatat myös tarvita kompassia ja karttaa.

Jos haluat taltioida luontonähtävyyksiä kuviksi, tulee mukana olla hyvän kameran omaava kännykkä tai kamera. Nykyisin moni suosii kännyköitä niiden monikäyttöisyyden vuoksi. Kännykkä on hyvä pakata niin, että se on suojassa kolhuilta ja kastumiselta, mutta silti käden ulottuvilla. Varustevalinnat riippuvat suuresti siitä, millaiselle retkelle olet lähdössä ja millaisia elämyksiä toivot retken aikana saavasi.