Majoituskustannukset haukkaavat suuren osan monen matkailijan matkabudjetista. Aina matkabudjetti ei ole alun alkaenkaan suuren suuri, mutta matkalle tekisi silti mieli. Mikä siis neuvoksi? Jaamme tässä artikkelissa vinkkejä mahdollisimman edulliseen majoittumiseen.

Sohvasurffaa

Jos haluat majoittua mahdollisimman edullisesti, kokeile sohvasurffausta. Netistä löytyy joitakin palveluita, jotka tarjoavat majoitusta yksityishenkilöiden kodeissa. Voit kokeilla myös kodinvaihtoa. Tällöin molemmat kotia vaihtavat matkaajat pääsevät kokeilemaan hetkeksi toistensa arkea. Muista kuitenkin aina sohvasurffatessasi tai kotia vaihtaessasi huolehtia turvallisuudestasi.

Vertaile erilaisia majoitusvaihtoehtoja nettipalveluiden avulla

Netistä löytyy runsaasti erilaisia palveluja, kuten booking.com, joiden avulla on helppoa vertailla erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Näiden palveluiden kautta bongaat helposti ajankohtaiset tarjoukset sekä suositut majoitusvaihtoehdot.

Aina kuitenkaan majoituksen hinta ei välttämättä tarkoita kaikista edullisinta matkaa, vaan kannattaa kiinnittää huomiota myös majapaikan sijaintiin. Jos majapaikka sijaitsee kaukana niistä kohteista, joihin haluaisit tutustua, voi paikasta toiseen liikkuminen aiheuttaa yllättävän paljon lisäkuluja. Tällöin kannattaakin kenties suosia majapaikkaa, joka sijaitsee keskeisemmällä paikalla, vaikka se maksaisikin hieman edullisinta majapaikkaa enemmän.

Huoneistohotelli tai loma-asunto saattaa tulla tavallista hotellia edullisemmaksi erityisesti matkustettaessa suurella porukalla. Ruuanlaittomahdollisuus majapaikassa voi puolestaan auttaa vähentämään ruokailukuluja, jotka saattavat viedä yllättävän suuren osan budjetista, jos ruokailu tapahtuu aina ravintolassa. Majapaikkoja vertailtaessa kannattaakin huomioida useita näkökohtia.

Suosi matkailua sesongin ulkopuolellaImage result for Suosi matkailua sesongin ulkopuolella

Kenties yksi tärkeimmistä keinoista vähentää majoittumiskustannuksia, on suosia matkustamista sesongin ulkopuolisina aikoina. Tällöin majoituskin on yleensä edullisempaa kuin kohteen sesonkina. Mahdollisuuksien mukaan oma loma kannattaakin kenties pitää juuri silloin, kun kohteessa ei ole erityistä matkailijoiden aiheuttamaa ruuhkaa. Myös lentolippuja saattaa löytyä erityisen edullisesti lennettäessä sesonkien ulkopuolella. Tämä voi auttaa säästämään pitkän pennin lomalaisen lompakossa.

Vuokraa oma kotisi matkasi ajaksi

Eräs vaihtoehto säästää majoituskustannuksissa, on vuokrata oma koti loman ajaksi jollekin toiselle. Parasta ja helpointa on suosia tuttuja majoittujia, joihin voit luottaa ja jotka voivat lomasi aikana huolehtia esimerkiksi kukistasi. Ei kuitenkaan kannata vuokrata omaa kotia aivan pilkkahintaan, sillä kodin vuokra auttaa omien majoituskustannusten kattamisessa loman aikana. Näin lomabudjettiin tulee kivasti lisää pelivaraa!