Kun retkeily- ja vaelluskärpänen puree oikein kunnolla, haluat ennemmin tai myöhemmin myös yöpyä luonnonhelmassa. Tällöin on viimeistään aika ostaa oma teltta. Millainen teltta sitten kannattaisi valita? Annamme tässä artikkelissa muutaman vinkin.

Valitse käyttötarkoituksiisi sopiva teltta

Teltan valinnassa on tärkeää valita teltta, joka vastaa omia käyttötarkoituksia. Kun pohdit, millaisille retkille olet teltan hankkimassa, mieti ainakin, kuinka monelle henkilölle tarvitset majoitusta? Tarvitsetko siis pienen vai suuren teltan? Valitse teltta, joka on riittävän helppo kasata ja purkaa ja joka kulkee kätevästi matkassa mukana. Jos haluat telttailla säässä kuin säässä, tulee telttasi pitää vettä, minkä lisäksi sen on hyvä olla hengittävä. Lisätietoja erilaisten telttojen ominaisuuksista saat retkeily- ja erätarvikkeita myyvien liikkeiden myyjiltä.

Image result for Markettiteltat vastaan kunnolliset retkeilyyn soveltuvat teltatMarkettiteltat vastaan kunnolliset retkeilyyn soveltuvat teltat

Marketeista löytyy myös telttoja ja usein nämä teltat houkuttelevat aloittelevaa retkeilijää edullisella hinnallaan. Ennen kuin ryntäät ostamaan tällaista telttaa kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään, onko valinta kuitenkaan oikea. Edullinen hinta ja hyvä laatu nimittäin harvemmin kulkevat käsi kädessä, ja näin on telttojenkin kohdalla. Edullinen markettiteltta harvemmin pitää vettä eikä se välttämättä kestä monen vuoden käyttöä. Laadukkaampi ja kalliimpi retkeilytarvikkeita myyvästä liikkeestä ostettu retkeilykäyttöön tarkoitettu teltta sen sijaan kestää yleensä huolellisella käytöllä pitkään ja maksaa ikään kuin itse itsensä takaisin.

Teltan valinnan jälkeen mieti, millaisia telttailu- ja retkeilytarvikkeita tarvitset

Kun olet valinnut käyttötarkoituksiisi sopivan teltan, on aika pohtia, millaisia lisävarusteita telttaasi tarvitset. Ainakin makuualustat lisäävät nukkumismukavuutta. Lisäksi saatat haluta ottaa retkelle mukaan ainakin makuupussin ja kenties tyynynkin. Jos aiot valmistaa retkellä ruokaa, mieti, millaisia ruuanvalmistusvälineitä mahdollisesti tarvitset. Pieni ensiapulaukkukaan ei ole pahitteeksi retkireppuun pakattuna.

Jos tunnet olevasi epävarma valintojen suhteen, piipahda lähimpään erätarvikeliikkeeseen ja kysy neuvoa asiantuntevalta myyjältä. Nykyisin myös netistä löytyy runsas valikoima erilaisia telttoja ja retkeilytarvikkeita. Nettikaupoissa erilaisten tuotteiden ja vaihtoehtojen vertailu on erityisen helppoa – vertaile sekä hintoja että ominaisuuksia! Myös erilaiset retkeilyaiheiset keskustelupalstat ovat aloittelevalle retkeilijälle oikeita tiedon aarreaittoja, kunhan vain niistä saatavaa tietoa osaa suodattaa vaaleanruskeiden silmälasien läpi.