Iltalehdestä löytyi 10. elokuuta 2018 mielenkiintoinen retkeilyyn ja majoittumiseen liittyvä juttu, jossa uutisoidaan Vallisaaren vuokramökin nousseen hitiksi. Kerromme tässä artikkelissa, mistä uutisjutussa on kyse ja millaiseen käyttöön Vallisaaren erikoinen ja ekologinen vuokramökki sopii.

Image result for Erikoisuudesta hitiksiErikoisuudesta hitiksi

Vallisaareen on rakennettu perin erikoinen vuokramökki, josta on pyritty luomaan mahdollisimman vähäpäästöinen ja ekologinen. Mökissä voi yöpyä kerralla kaksi henkilöä eikä siinä ole tilalla elvistelty – kyseessä on nimittäin pikkuinen kolmiomainen rakennelma, jossa mahtuu hyvin nukkumaan, mutta ei tekemään juurikaan mitään muuta. Lattiapinta-alaa mökissä nimittäin on ainoastaan 9 neliön verran. Saman verran neliöitä löytyy pienestä makuuhuoneesta. Nolla-mökin pystyttäminen on kuitenkin erityisen helppoa, koska sen rakentamiseen ei vaadita rakennuslupaa.

Mökin on rakennuttanut Neste, joka vuokrannut sitä Airbnb-majoituspalvelun kautta. Erikoisesta mökistä tuli pian hitti ja kaikki mökin syyskuun majoitusvuorot varattiin loppuun 1,5 tunnin kuluessa.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Iltalehti kertoo Nolla-mökistä. Jo 1. elokuuta 2018 lehti kertoi minimökistä, jonka rakentamiselle tuli vaatimaton 10 000 euron hintalappu. Jo tässä artikkelissa kehutaan mökistä avautuvia upeita maisemia ja kerrotaan saaresta, jossa mökki sijaitsee.

Millaiseen käyttötarkoitukseen mökki soveltuu?

Mökki tarjoaa melko edullista majoittumista kauniissa luonnonolosuhteissa – yhden yön majoittuminen maksaa 30 euroa. Tämä onkin hyvä ja miellyttävä vaihtoehto telttamajoitukselle!

Vaihtoehto sopii hyvin myös luontoystävällisille matkailijoille, sillä Nolla-mökiksi nimetty mökki on erityisen vähäpäästöinen ja ekologinen ja sen tuomat tulot annetaan hyväntekeväisyyteen – The Ocean Cleanupille, joka pyrkii etsimään ratkaisuja merien jätemuoviongelmaan. Jopa Lonely Planet on huomioinut mökin todeten, että kyseessä on paikka, jossa on mahdollista etsiä luontoyhteyttä tyylillä. Mökistä ei löydy wifi-yhteyttä, joten täällä voi pitää myös nettitaukoa ja keskittyä nauttimaan kauniin luonnon läheisyydestä. Minimalismi on nyt erityisen muodikasta ja tällä mökillä minimalismi on viety tyylikkäästi äärimmäisyyksiin.

Jos kaipaat aitoa irtiottoa arjesta ja haluat viettää mahdollisimman luontoystävällisen loman, jonka tuotot ohjataan kaiken lisäksi tärkeään hyväntekeväisyyskohteeseen, kannattaa harkita tätä upeissa luontomaisemissa sijaitsevaa kohdetta! Jopa tämän mökin rakennusvaiheessa on varottu ympäröivän herkän luonnon vahingoittamista.